34 persoane ne-au contactat azi, suna si tu acum!
0785 379 687

5 sfaturi pentru managementul apei din put prin tehnologie

5 metode de monitorizarea apei din puturi
cum se intretine un put? afla tot ce trebuie sa stii despre intretinerea unui foraj put de apa

Suntem atât de obișnuiți să avem acces ușor la apa din foraje puturi, încât nu ne gândim la o perioadă când acest lucru nu este posibil. În medie, o singură persoană utilizează zilnic 80-100 de galoane de apă, cu schimbările climatice din întreaga Romanie și toate situațiile de secetă și inundații pe care le avem, este timpul să găsim noi surse de apă și să încercăm să facem mai mult și mai mult. Acesta este momentul crizei și trebuie luate măsuri serioase, astfel încât generațiile următoare să nu se limiteze la apă. Cu tehnologia care preia fiecare domeniu, joacă un rol și în conservarea apei.

Măsurarea în timp real și facturarea frecventă
Contoarele de apă pe care le dispunem astăzi sunt convenționale, prin urmare, ele necesită o citire manuală în loc de una inteligentă. Deoarece munca trebuie făcută manual, se face o dată sau de două ori pe an, când un furnizor de servicii vă citește contorul de apă și apoi trimite o factură acasă. Aceste facturi nu sunt nimic altceva decât afirmații, fără nici o cunoaștere a cantității de apă pe care ați consumat-o sau irosite. Acest lucru împiedică atât autoritățile, cât și consumatorul să ia orice măsuri pentru a salva risipa de apă.

Soluția la această problemă este contoarele inteligente de apă. Ceea ce fac acești contoare inteligente este citirea consumatorului în timp real și sunt concepute să calculeze consumul de apă al casei până la trepte de 15 minute. Cu ajutorul acestor informații detaliate, atât managerul de apă cât și consumatorul pot obține o imagine foarte bună despre cantitatea de apă pe care ar trebui să o utilizeze. Datorită acestor contoare inteligente putem avea de asemenea facturare frecventă a apei, la fel ca energia electrică care ajută consumatorii să economisească apă. Investim în lucruri cum ar fi sistemele de filtrare a apei la domiciliu, dar este timpul să investim și în tehnologia de măsurare inteligentă.

Detectarea scurgerilor din instalatiile de foraje puturi
Știați că o scurgeri în toaletă pot duce la pierderea a peste 700 de litri de apă în fiecare zi? Aceasta este egală cu consumul mediu de apă în majoritatea gospodăriilor din India. Scurgeri de țevi, defecte de instalații sanitare și de țevi din cauza timpului și a schimbărilor de mediu sunt al doilea motiv major pentru pierderile de apă din întreaga lume. Descoperirea unei scurgeri într-o toaletă nu este la fel de ușoară ca și observarea unei robineturi care picură, ați putea să aflați despre ea când veți primi factura de apă după câteva luni.

Ce tehnologie poate ajuta la rezolvarea acestei probleme sunt sistemele de detectare a scurgerilor în timp real, aceste persoane avertizează imediat despre orice astfel de incident, astfel încât să poată lua o acțiune instantanee pentru a preveni cauza. Mulți oameni ezită să achiziționeze astfel de sisteme în casele lor, considerând că sunt foarte scumpe, dar există mai multe sisteme de detectare disponibile la un preț scăzut. Instalarea unuia dintre acestea în casa dvs. vă poate ajuta la orice pierdere de apă din cauza problemelor de scurgere.

Mecanisme de control – foram-puturi.ro
Tehnologia de închidere de la distanță a aprovizionării cu apă este o tehnică excelentă de economisire a apei și de prevenire a pierderilor, din cauza scurgerilor sau a problemelor de instalații sanitare. Ceea ce fac aceste mecanisme de control este să îi permită consumatorului să obțină controlul asupra aprovizionării cu apă, de exemplu, sunteți departe de casă și învățați despre o scurgere în casa dvs. prin acest dispozitiv, astfel încât, în loc să vă îndreptați imediat, sistemul de apă de pe locul unde vă aflați. Acest lucru vă ajută în orice pierdere de apă și, de asemenea, vă oferă posibilitatea de a controla lucrurile chiar fiind departe de casă.

Prin intermediul acestor dispozitive, un consumator este informat despre problemele de apă și are șansa de a le rezolva în timp real. Aceste dispozitive sunt o alegere excelentă pentru apartamente, deoarece managerii pot avea acces la închiderea alimentării cu apă a oricărui apartament, odată vacant, pentru a preveni incidentele și pierderile de apă în cazul în care cineva iese din robinet.

Managementul distribuției de apa
Gospodărirea apelor este un loc de muncă dificil și provocator, fie făcut de o companie de utilități sau de un furnizor de servicii.

Datorită tehnologiei în timp real, acest loc de muncă poate fi făcut mai puțin dificil – companiile de aprovizionare cu software și dispozitive inteligente pot menține un tablou de bord al ofertei și al cererii de apă din diferite localități pe care le suportă. Aceste tablouri de bord le pot ajuta să calculeze cererea de apă într-o anumită zonă și apoi pot decide dacă trebuie să surprindă sau să conserve apa.

Date, date și date suplimentare
Tehnologia deoparte, numai cunoașterea poate ajuta la salvarea apei. Și prin cunoașterea aici avem în vedere să avem datele potrivite. Pentru conservarea apei, trebuie să luăm decizia corectă privind consumul și distribuția apei, iar o decizie corectă poate veni numai din cantitatea corectă de date. Prin tehnologie, multe case din SUA de astăzi au puțuri de apă, în mod similar putem folosi tehnologia și infrastructura pentru a ajuta la construirea cunoștințelor pentru economisirea apei.

Contoarele inteligente au crescut până acum cu 10% din populație, deoarece obținând date exacte și lunare despre consumul lor de apă îi ajută să realizeze cât de multă apă ar trebui să folosească și să nu irosească. Colectarea datelor a ajutat, de asemenea, agențiile de gestionare a apelor să se concentreze asupra eforturilor lor de economisire a apei Acest lucru înseamnă numai că datele mai fiabile pe care le avem, cu atât mai multă conștiință pe care o putem crea. Prin tehnologii inteligente putem analiza situațiile noastre de apă și luăm decizii eficiente pentru conservarea apei.

Tehnologia se mișcă repede zi de zi și oferă mai multe soluții pentru gestionarea apei. Odată cu schimbările climatice, este esențial ca fiecare persoană să salveze cât mai mult posibil apa și aceste câteva sfaturi vă pot ajuta să faceți acest lucru.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna Acum 0785 379 687