34 persoane ne-au contactat azi, suna si tu acum!
0785 379 687

cum arata o instalatie de foraj put

De ce ai nevoie pentru un foraj de put pentru apa?

Pentru un foraj un put de apă, este necesar un echipament alimentat. Aceasta crește viteza și adâncimea care poate fi atinsă.

Obiectivul în alegerea unei metode de forare a putului de apa este de a utiliza metoda cea mai puțin costisitoare care poate fi de succes având în vedere tipul de material care trebuie forat și profunzimea care trebuie să fie forată pentru a ajunge la o sursă acceptabilă de apă subterană.

Adesea, nu există opțiuni, iar alegerile pe care le avem sunt limitate, poate chiar inexistente. Dar metoda folosită pentru a fora un puț de apă trebuie să se potrivească geologiei.

Metode folosite pentru a fora un put de apa

Cele mai multe metode de foraj manual au fost adaptate pentru a folosi puterea mașinii în locul puterii umane. De asemenea, s-au dezvoltat metode performante care permit găuri de găuri cu diametru mai mare mult mai profunde și mai rapide decât orice metodă manuală. Mașinile folosite pentru a fora un puț de apă sunt denumite în mod tipic “unelte de foraj” sau doar un “platformă”.

Stropirea cu jeturi

Această metodă utilizează o pompă pentru a forța un curent de apă pe o conductă de foraj și o duză îngustă pentru a face un “jet” de apă care slăbește sedimentul. Fluxul de retur al apei în afara conductei de foraj duce la tăieturi până la suprafață și într-o groapă de decantare. Pompa readuce apoi apa în jos pe conductă. Conducta de foraj este suspendată de un trepied și rotită manual pentru a menține gaura drept.

avantaje:

Această metodă necesită doar lungimi de țevi și o pompă de apă care poate genera o presiune suficientă. Țeava este adesea lăsată în pământ pentru a servi drept carcasă pentru puțuri.

În nisip fin, o țeavă din PVC cu diametrul de 5 cm poate fi avansată rapid la mai mult de 60 de metri. Durează doar doi oameni pentru a da un avion.

Dezavantaje:

Jettingul este potrivit numai pentru sedimente moi și fine. Pietrișul este prea greu pentru a reveni la apă pentru ao aduce la suprafață.

Diametrul puțului de foraj este doar puțin mai mare decât țeava de găurire / carcasa. Prin urmare, este dificil să se instaleze o sigilă sanitară adecvată pentru protejarea puțului de contaminarea apei de suprafață.

Instrument de cablu

Aceasta este o versiune mecanizată a perforării manuale percutoare. Burghiul greu și piesele conexe sunt numite “unelte” și sunt ridicate și aruncate pe un cablu din oțel.

Butașii sunt îndepărtați cu ajutorul unui bolț. Mai multe metre de apă trebuie menținute în gaura de foraj pentru a menține tăieturile suspendate. Mașina variază de la un troliu cu propulsie foarte simplu montat, cu un trepied la un set complex de scripeți și tobe cu un catarg mare.

Plăcile mari de scule de cabluri sunt montate pe o remorcă sau în patul unui camion și utilizează motoare hidraulice pentru a ridica și coborî pilonul și pentru a roti butoaiele de cablu.

avantaje:

O sculă de scule pentru cabluri poate găuri orice. Versiunile mai mari pot găuri o groapă de apă de sute de metri adâncime. În comparație cu alte echipamente de foraj cu foraj, mașinile sunt simple și au o rată relativ scăzută a consumului de combustibil

Dezavantaje:

În comparație cu alte platforme de foraj de dimensiuni similare, o instalație de scule de cabluri va forța o apă destul de încet. În timpul găurilor în sedimentele libere, este necesară conducerea conductei de oțel în spatele burghiului pentru a împiedica prăbușirea găurii.

Secțiunile acestei carcase de acționare trebuie să fie sudate împreună pentru a intra și a se desprinde să iasă. Deci, este nevoie de un sudor cu arc și de o lanternă de tăiere, cu excepția celor mai mici unelte pentru cabluri.

Uneltele de pe o platformă de dimensiuni medii și mari sunt foarte grele și necesită un cablu și un troliu pentru a se deplasa. Există multe modalități de a vă răni pe o sculă de scule cablu.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna Acum 0785 379 687