34 persoane ne-au contactat azi, suna si tu acum!
0785 379 687

Ghidul consumatorului pentru puturile de apă acasă

foraje puturi pentru o apa buna de baut

Astăzi, puțurile moderne din Romania sunt considerate o sursă sigură pentru satisfacerea tuturor cerințelor de apă ale unei case. Este ca și cum ai pune bani într-o bancă; un puț bine instalat oferă apă potabilă în condiții de siguranță și accesibile tuturor. Când vine vorba de puțuri de apă acasă, fie că cumperi o casă nouă cu puț de apă privată existentă, construiești o casă nouă, fie găuriți un puț nou pentru a înlocui cel vechi, trebuie să ai o înțelegere aprofundată a instalării și întreținerii cu puț de apă .

Cunoscând eficiența sistemului de aprovizionare a apei, 38% din populația din Romania se bazează pe apa subterană pentru alimentarea cu apă. Un puț de apă dulce la domiciliu poate beneficia în mare măsură întreaga familie oferind o mulțime de apă potabilă, filtrată în mod natural. În timpurile moderne, trei tipuri de puțuri de apă sunt folosite de proprietarii de case pentru a asigura calitatea apei. Să examinăm următoarele tipuri pentru o înțelegere mai bună.

 Tipuri de puțuri de apă
Forajele sunt convențional transformate într-o sursă de apă fără restricții și sunt în mare parte găsite la o adâncime de 100 de picioare sau mai puțin.

Rocile sau bazinele consolidate sunt în principal acele sonde de apă care constau în întregime din rocă și nu au sol și sunt formate prin forarea în formațiuni geologice; astfel nu au nici un pericol de colaps. Nivelul adâncimii medie a puțului de apă este de aproximativ 250 de picioare.

Nisipurile sau fântânile neconsolidate sunt acele puțuri de apă care se formează prin forare în geologie și, în cea mai mare parte, constau din sol, nisip, argilă, pietriș și tot materialul care se întinde pe sine.

Locul de amplasare este un factor predominant care determină tipul de puț de apă necesar într-un loc, de exemplu, locațiile care sunt aproape de coastă sunt frecvent observate cu nisip sau fântâni de apă neconsolidate.

Factori importanți în proiectarea unui fund de apă
La construcția unui puț de apă există în principal trei factori-cheie care trebuie reținuți: identificarea locației corecte, determinarea unei măsurători corecte a sistemului și încorporarea mecanismului de construcție profesională.

Identificarea unei locații se bazează pe reglementări impuse de stat, de țară și, respectiv, de autoritățile de administrare a apelor. Luarea de ajutor de către un antreprenor profesionist de apă va reduce în mod semnificativ problemele din cauza experienței lor anterioare și expertiza pentru a identifica locația apei de bine pe proprietatea dumneavoastră. Acest lucru se face în funcție de mărimea lotului, locația potrivită pentru structura și utilitățile existente care pot fi amplasate ideal pentru a asigura și asigura o bună aprovizionare.

Determinarea măsurătorii corecte este un element pivot al construcției sondei. Proiectarea sistemului este centrată pe diverși factori, cum ar fi nivelul de adâncime al resurselor de apă, cantitatea de apă necesară pentru numărul de băi și dormitoare, numărul de membri ai gospodăriei și utilizarea lor de apă și aparatele care necesită utilizarea apei, de exemplu, utilizarea în piscine, spa-uri, irigare și utilizarea apei în exterior.

Mecanismul de construcție adecvat al puțului de apă este esențial pentru a-l menține în siguranță. Costul poate fi relativ în partea superioară, dar merită să cheltuiți pe termen lung. Un puț de apă construit corespunzător oferă mai multe avantaje, variind de la livrarea eficientă a apei la necesitatea unui efort mai mic în întreținere și menține durata de viață a fântânii mai lungă.

prelungiri puturi
foraje puturi si prelungiri puturi

După identificarea locației potrivite în conformitate cu reglementările impuse de autoritățile relevante, mărimea sondei de apă și mecanismul de construcție utilizat pentru puțul de apă, acum este timpul să se aspiră bine apa. Există două metode de forare moderne utilizate în construirea apei de acasă bine. Ambele tehnici folosesc tehnologie de ultimă oră, bazată pe cerințele geologice specifice.

Ei bine, apa ar putea avea un gust sau un miros diferit, deoarece rămâne în interiorul unui rezervor. Mirosul și gustul pot varia în funcție de amplasarea puțului și de elementele de mediu din jur. Mirosul provine din bacterii, sedimente, materiale anorganice și alți contaminanți.

Prin urmare, determinarea tehnicii de filtrare potrivite pentru puțul de apă este esențială pentru a elimina toate contaminările și impuritățile din apa din sondă. Tehnica de filtrare variază; asigurarea utilizării chimice, a unui proces biologic sau prin crearea unei bariere fizice în scopul filtrării apei din puț.

Motivul fundamental pentru construirea unui puț de apă este asigurarea siguranței apei. Exemplele sistemului de filtrare a apei de la domiciliu includ filtrul de sub chiuveta, filtrul de apă pe blat, filtrul de apă atașat la robinet și multe altele.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna Acum 0785 379 687