34 persoane ne-au contactat azi, suna si tu acum!
0785 379 687

PLANIFICAREA PENTRU O APĂ BUNĂ   din forari puturi

Înainte de a vă construi casa sau de a vă fora bine, planificați alimentarea cu apă. O casă merită puțin fără o alimentare adecvată cu apă de bună calitate, care poate fi găsită acolo unde ați fi sperat să construiți treptele din față!

În primul rând, verificați dacă guvernul local necesită o autorizație de bine înainte de a fora un puț. Sau, discutați cu antreprenorul dvs. cu privire la cerințele legale pentru a vă asigura că se obțin autorizațiile corespunzătoare, dacă există.

Atunci când găuriți un puț, explorați pentru a determina cantitatea și calitatea apei disponibile. Gurile complet uscate sunt mai puțin frecvente, dar puțurile cu randament scăzut sunt mai mult. Unele cauze ale randamentului scăzut includ o masă de apă naturală sau sezonieră scăzută, interferența cu alte godeuri (de exemplu, într-o subdiviziune) și condiții geologice.

Dacă apar probleme, costul de reparare a acestora este mai mic dacă construiți bine primul, pentru că numai costul fântânii este implicat. De asemenea, dacă un al doilea godeu trebuie forat, este mai probabil spațiu suficient pe proprietate în cazul în care casa nu este deja acolo. Dacă vă gândiți să cumpărați o proprietate într-o zonă unde aprovizionarea adecvată cu apă este pusă la îndoială de către autorul tău licențiat și certificat, atunci obținerea opțiunii de a cumpăra proprietatea – cu permisiunea de a avea o primă construcție bună – este o acțiune mai bună.

Tipul de material de sub suprafața solului din zona dvs. vă poate spune cât de succes este să obțineți un aport adecvat de apă de la un puț. Antreprenorul dvs. local de foraj va avea experiență în zonă și ar trebui să vă poată spune ce să vă așteptați. De asemenea, vecinii din zonă ar trebui să vă poată spune despre cantitate și calitate.

Apa „suficientă” înseamnă cantitate suficientă pentru a satisface următoarele nevoi:

Utilizare zilnică: băut, gătit și apă pentru „instalații sanitare” (toalete, căzi de baie, dușuri, șaibe automate, mașini de spălat vase și multe alte aparate de apă cu ajutorul aparatelor automate)
Utilizare sezonieră: udarea grădinii și a grădinii, spălarea mașinilor și piscina
Alte utilizări speciale: udarea animalelor, irigarea culturilor și dispozitivele de tratare a apei care necesită spălare înapoi
Protecția împotriva incendiilor: aceasta este o nevoie specială pentru care o casă rar depinde de un puț. Departamentul de pompieri local are, de obicei, acces la cantități mari de apă din iazuri nedorinebile sau din apa de suprafață.
Utilizarea unei zile poate fi concentrată într-o perioadă de una până la două ore, adesea în diferite zone ale casei în același timp (spălătorie, baie și gazon). Sistemul de alimentare cu apă trebuie să poată satisface acest tip de cerere de vârf. O estimare conservatoare este că o locuință va avea nevoie de aproximativ 150-300 de galoane pe zi pentru două sau patru persoane pentru a satisface toate aceste nevoi.

Trei factori trebuie să fie luați în considerare atunci când se determină cât de mult este de ajuns:

Debit: rata continuă de randament pentru puț
Dimensiunea puțului: diametrul și adâncimea puțului
Nivelul static: nivelul la care apa se află într-un puț când nu se pompează apă din puț.
În plus față de asigurarea utilizării obișnuite în gospodărie, unii proprietari de case cu consum energetic instalează sisteme geotermale de apă subterană care utilizează temperatura constantă a terenului pentru schimbul de căldură pentru a asigura încălzirea și răcirea în casă.

Locația actuală a puțului dvs. va fi adesea determinată de alți factori decât geologia. Caracteristicile suprafeței terenului, cum ar fi pantele abrupte și zonele slab drenate, sunt considerații în locația fântânii și clădirii. Ori de câte ori este posibil, puțurile ar trebui amplasate la înălțimi mai mari decât zonele înconjurătoare, pentru a reduce potențialul de contaminare.

Găurile trebuie amplasate și întreținute astfel încât să fie accesibile pentru curățare, tratare, reparare, testare, inspecție și alte activități care ar putea fi necesare în timp.

Următoarele distanțe minime trebuie menținute (de la capul puțului), cu excepția cazului în care alte coduri sau regulamente de stat sau locale prescriu standarde mai stricte:

Gaz de evacuare (care primește canalizare brută), 200 ft.
Pit, privy, pat filtru, 50 ft.
Rezervor septic, canal de canalizare, scurgere fundație, 50 ft.
Canal de fier cu racorduri mecanice aprobate, 10 ft.
Pompă pentru podea, 2 picioare.
Limita proprietății, 5 ft.
Limita exterioară a oricărui drum, 20 ft.
Depozit de gunoi, halbă de garaj, 200 ft.
 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna Acum 0785 379 687